Otonom Bakım Yönetimi Eğitimi
Benim Makinem, Benim Fabrikam Anlayışı ve Kültür Dönüşümü
Otonom Yönetim ile çalışanlarımızı, makinelerimizi ve çalışma ortamını geliştiririz.
Makinelerin performansları ve fiziksel durumları firma anlayışının görünümüdür.
Çalışanlar bu düzeye alışır, kanıksar ve bu durumun normal olduğunu düşünerek tüm çalışmalarında bunu uygular.
Otonom Yönetim Sistemi, makinelerimizi yeniler ve geliştirirken kendi kendimizi de yeniden eğitmemizi temin eder. Çalışma alanının en pahalı alan olduğunu bize öğretir.
Çalışanlarımız gelişerek kendi makineleriyle daha özenli, özverili ve dikkatli ilgilenirler.
Performansları geliştirmek için kaynak ve temeller oluşturulur.
Otonom Bakım Yönetimi Eğitimi Amacı
- Otonom “Kendi Kendine Yeten / Yöneten ” anlamına gelmektedir.
- Operatörlerin makinelerini sahiplendikleri ve bunu bir kültür olarak iş yapış şekli haline getirdikleri (Davranış değişikliği) bir işletmeyi ifade eder.
- Operatörler Otonom faaliyetlerini yerine getirirken Sıfır yaklaşımını benimser (Sıfır Arıza, Sıfır Hatalı Ürün, Sıfır İş Kazası) ve bu amaçla ekipmanlarını yakından tanır, temizlik, kontrol ve yağlamaların önemini anlar, faaliyetleri sürekli ve sistematik olarak yerine getirir.
- Makinedeki anormalliklerin (Hatalar) kayıp olduğu anlaşılır ve hatalara karşı aksiyonlar geliştirme becerisi geliştirilir.
- Otonom Yönetim ile çalışma ortamı düzenlenir, alanların etkin kullanımını sağlanır ve esaslar ortaya konur (5S Faaliyetleri).
- Operatörlerin gereken iyileştirme (Kaizen) çalışmalarına katılması, yönetmesi ve bakım becerilerini geliştirmesi sağlanır.
Otonom Bakım Yönetimi Eğitimi İçeriği
- Hata bildirim sistematiği oluşturulması (anormallikleri keşfetme becerisi)
- Temizlik, teknik kontrol ve yağlama standartlarının işletme için önemi ve oluşturulması
- Kirlilik kaynakları haritalama, ulaşılması güç alanlar ve devredilecek bakım işlerinin önemi ve belirlenmesi
- Gelişim alanları belirlenerek operatörlere gerekli teknik eğitimlerin (kategori eğitimleri) öneminin ortaya konması ve uygulama örnekleri ile desteklenmesi
- Görsel yönetim ve fabrika standartlarının işletme için önemi, kullanımının getirdiği kazanımlar ve denetim mekanizması oluşturularak sürekliliğin sağlanması
- Grup çalışması
Katılımcılar
Yöneticiler ve yönetici adayları
Eğitim İhtiyaçları
Eğitim Salonu, Projektör, Yazı tahtası ve üzerinde kağıtlar (flipcharts), Renkli Kalemler, Çeşitli Renkte yapışkan bantlar, Grup Çalışması için Pano veya duvar hazırlığı (Hazırlanan A4 Kağıtlar asılacak), kağıt yapıştırmak için bant, video görüntüsü için ses sistemi, Katılımcıların gönüllü katılımı.
Kategori: | Operasyonel Mükemmellik Eğitimleri |
Otonom Bakım Yönetimi Sınıf Eğitimi Süresi: | 2 Gün |
Otonom Bakım Yönetimi Online Eğitimi Süresi: | Günde 6 Saat olacak şekilde 2 gün planlanmıştır. Eğitim zoom uygulaması üzerinden gerçekleşmektedir. |